Leveranciers
Graag wil ik u de ProLokaal leveranciers voorstellen. Deze leveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kwaliteit, betrouwbaarheid.

Pluimveehouderij Verbeek
Diervriendelijke ronde stal volgens het 3 sterren beter leven keurmerk. Het ei uit de Ronde Stal is in feite een scharrelei, maar de eieren uit de Ronde Stal krijgen binnen de beter leven classificatie van de Dierenbescherming drie sterren, het maximaal aantal sterren. Dat betekent dat de Dierenbescherming het dierenwelzijn van de kippen uit de Ronde Stal gelijk acht aan dat van kippen uit de biologische leghennensector. Bovendien is het ei uit de Ronde Stal momenteel het enige ei met een milieukeur.

Dijk 43
Eerlijk vlees. Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Boerderij De Kolke
Voorst ligt tussen de Veluwe en de ijssel. Een prachtig afwisselend gebied, met bos, weilanden, akkerland, en de Voorster beek die door de landerijen slingert. In dit gebied net buiten het dorp Voorst ligt boerderij de Kolke, een van de zes boerderijen van landgoed Beekzicht. Het teelt plan bestaat uit suikerbieten, granen, aardappelen en cranberry’s.
De boerderij is als akkerbouwbedrijf te klein. Er is uiteindelijk voor verbreding gekozen. De deel van de boerderij is voor een groot deel ingericht als winkel met veel streekproducten.
Veel eigen geteelde producten worden verwerkt en in de winkel, als erkend Veluws streekproduct, aangeboden. Een goede aanvulling aan het assortiment was om te beginnen met de cranberryteelt .
De geoogste bessen worden verwerkt tot jam, compote, gelei, chutney, dessertsaus, appel/cranberry en puur sap.
De Kolke word ook door veel campers bezocht, een deel van het erf is hier voor vrij gehouden.

Vleesch van Plante
Vleesch van Plante (Klarenbeek) levert vlees van eigen vleesvee koeien. Onze koeien lopen zo lang mogelijk volledig buiten, samen met hun kalfjes. Ze hebben veel ruimte, altijd schaduw en vers water.Onze boerderij boert met een gesloten kringloop, wat inhoud dat al het voer van eigen land komt. Onbespoten en alleen natuurlijk bemest.Slagerij Ter Weele slacht, beent uit en verpakt al het vlees. Zonder toevoegingen of e-nummers, het vlees krijgt zelfs ruim de tijd om te rijpen. En dat proef je. Ambachtelijk, diervriendelijk en (h)eerlijk lokaal vlees.

Boerderij Goudbeek
Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u onze boerderij. Boerderij Goudbeek is al generaties lang een kleine boerderij met weidegang koeien. Wilt u graag bewust zuivel consumeren die rechtstreeks afkomstig is van een diervriendelijke boerderij en eerlijk geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!.

Voorstenaer kaas
De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.
De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.
Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!

't Smallert
Omringd door de Veluwse bossen van Kroondomein ’t Loo vind je in Vaassen kwekerij t Hol. Dit is de productiekwekerij van ‘t Smallert. De kweekvijvers worden hier gevoed met schoon, helder en koud sprengenwater dat een kilometer verderop ontspringt. Samen met ons zelf samengestelde circulaire forelvoer, dierenwelzijn en de uiterste zorg van onze viskwekers staat dit garant voor een product van uitmuntende kwaliteit. Het resultaat is een circulaire gekweekte forel die er perfect uitziet en nog beter smaakt!
Van kweek tot verwerking; we hebben het in eigen hand. Dit gebeurt door ons ervaren team van vaste visverwerkers. Het schoonmaken en fileren van de forel gebeurt met de hand. Bij ons staan duurzaamheid, kwaliteit en rendement voorop! Door de jaren heen is onze techniek steeds verder verfijnd. Hierdoor wordt de forel snel en efficiënt verwerkt en dit staat garant voor uitmuntende kwaliteit. Naast verse vis leveren wij ook gerookte vis. In onze hout gestookte rookkast wordt deze op traditionele en ambachtelijke wijze gerookt.
Bij ’t Smallert staat kwaliteit en drie generaties ervaring garant voor een heerlijke (gerookte) forel!

Molen de Hoop
Molen De Hoop in Klarenbeek, de molen bestaat sinds 1905 en sinds de oprichting is deze in het bezit van de Familie Pijnappel.George Pijnappel is sinds 1992 eigenaar van de molen, samen met zijn vrouw Gerdien zijn ze eind 1996 begonnen met de huidige winkel, deze is in de loop der jaren uitgebreid tot wat het nu is.Het meel wordt grotendeels gemalen bij Molen “De Vier Winden” in Vragender, dit bedrijf is ook eigendom van George Pijnappel, hier maalt hij samen met zijn team het meel op ambachtelijke wijze met de kennis van vroeger en de eisen van de huidige tijd. Het mengen van brood en banketmixen gebeurt in Klarenbeek, het verpakken van de verschillende producten wordt ook hier gedaan. Meel gemalen op een ambachtelijke wijze en met liefde voor het vak.

Mary's Magic
“Heey daar! Ik wil je graag iets laten proeven…Ik heb een grote passie voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Puur en lekker eten past hier perfect bij. Daarom ben ik recent begonnen aan Mary’s Magic, waarin ik deze ingrediënten combineer.Ik wil mensen laten zien hoe héérlijk het is om gezond te eten; om mindful om te gaan met waar je je mee voedt. Ik wil bijdragen aan meer bewustzijn voor mogelijkheden van onbewerkt, gezond en (h)eerlijk eten door snacks te maken die puur genieten zijn.Mary’s Magic chocolate bars/bonbons zijn gemaakt met alleen pure producten: dadels, noten, kokosolie, rauwe cacao (met oog voor mens en natuur) en etherische oliën. Een luxeproduct, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Glutenvrij, lactosevrij, raw en met de hand gemaakt. Met heel veel liefde!Ik hoop dat je puur geniet! Veel liefs, Marijel

Gravendael
Wij zijn Alette en Gerard van Dalen (doktersassistente en wijnboer). In 2013 hebben wij besloten om op het platteland te gaan wonen en een wijngaard te beginnen. We genieten met volle teugen, hebben geloof in de toekomst waarin we onze dromen proberen te verwezenlijken.Op ons wijngoed groeien inmiddels zo’n 5500 wijnranken. Wij gebruiken zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen in onze wijngaard. Er staan vijf verschillende rassen: Johanniter, Riesel, Regent, Cabernet Noir en de Souvignier Gris. Van deze druiven maken wij een droge witte wijn, een prachtige rosé, heerlijke rode wijn en een milde bubbel wijn. .Gravendael ligt op het platteland middenin de stedendriehoek, Zutphen-Apeldoorn-Deventer. Het grenst aan de pas gerenoveerde Empe Tondense Heide in het buurtschap Klein Amsterdam.

Wholy Bones
We maken bottenbouillon, makkelijk, heerlijk en voedzaam. Zodat jij makkelijk iets lekkers kookt en meteen goed voor je gezondheid zorgt.
Bottenbouillon, het vergeten verhaal.
Meer dan 100 jaar geleden was het de gewoonste zaak van de wereld een bottenbouillon te maken. Maar met de komst van het gemakkelijke bouillonblokje is het maken van een goede bottenbouillon in de vergetelheid geraakt. En dat is super jammer. Want een ouderwetse bottenbouillon is niet alleen erg lekker maar ook supergezond.
Bottenbouillon voor jou.
Wholy Bones maakt voor jou deze fantastische gezonde bouillons in 2 heerlijke smaken. De botten halen we bij de lokale boeren. Zo is de runderbouillon gemaakt van botten van gras gevoerde runderen van Vleesch van Plante uit Voorst en Boerderij Den Hoek uit Wilp. De kippenbotten komen van de biologische kippen van Kemperkip. Sinds januari 2024 brouwen we de bouillon lokaal bij de voormalige kaasmakerij Den Hoek in Wilp.

De Lankerenhof
Welkom op De Lankerenhof, een legpluimveebedrijf met oog voor welzijn, milieu, dier en mens.
De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf met per opfokronde ruimte voor 6.000 opfokhennen + 1000 haantjes en verdeeld over twee legstallen ruimte voor bijna 12.000 leghennen. In de stallen en buiten in de ruime uitlopen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. De kippen kunnen scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen. Het houderijconcept is erop gericht het milieu zo min mogelijk te belasten.

Veluwse Streekproducten
Veluwse Streekproducten, Ambachtelijk, Bourgondisch en Natuurlijk
Veluwse Streekproducten is producent en leverancier van streekproducten. Al onze producten zijn uniek en puur uit de natuur. Ze zijn met zorg bereid om een hoogwaardige kwaliteit te kunnen waarborgen. Ons bekendste product is het Veluws Stoofpotje. Dit is te danken aan de uitstekende smaak van het product, dat met veel zorg en liefde voor het ambacht wordt bereid. Het vlees is van Veluws wild uit de regio Apeldoorn. Door gebruik van heerlijk mals poulet en smaakvolle ingrediënten, is het Veluws Stoofpotje een Veluwse lekkernij voor jong en oud. Daarnaast leveren wij ook een bijzondere wildpaté en een heerlijke ambachtelijke Veluwse jam. Gemaakt van bessen uit de Veluwse bossen en moestuin. Gemaakt in open ketels, bereid met uitsluitend de beste natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.

Welsumse sapmobiel
Historie en activiteiten Sapmobiel
Aan het begin van de vorige eeuw stonden er op de vruchtbare kleigronden langs de IJssel bij bijna iedere boerderij hoogstamfruitbomen. Door de toenemende vraag naar fruit bloeide de fruitteelt in Nederland, ook in de IJsselstreek. Er ontstonden coöperatieve fruitveilingen en de vooruitgang werd gestimuleerd door onderzoek en voorlichting. De fruitteeltvakschool in Terwolde (1937-1985) droeg bij aan de vergroting van kennis over de teelt en de bestrijding van ongedierte.
Enkele bekende appelrassen uit die tijd zijn Bellefleur, Groninger Kroon, Jonathan en Sterappel. Onder de perenrassen vallen onder andere Conference, Gieser Wildeman en Winterjan. Verder werden er ook pruimen, kwetsen en kersen geteeld. In de jaren 60 schakelde men over naar laagstambomen. Vandaag de dag zijn er gelukkig nog enkele van deze karakteristieke boomgaarden te vinden. De Stichting IJsselboomgaarden zet zich in om deze in stand te houden.
Een volwassen boom levert jaarlijks veel fruit op, vaak meer dan men kan gebruiken of verwerken. Door het gebrek aan georganiseerde verwerking gaat veel fruit verloren. De Welsumse Sapmobiel biedt daarom de mogelijkheid om van augustus tot half oktober uw eigen appels en peren te laten persen, zowel voor particulieren als voor commerciële fruittelers.

Van Thuys
Chef pindakaas aan het woord
‘VanThuys is naast een wel héél mooi en lekker (aldus ondergetekende) stel pindakazen ook mijn bijdrage aan een bewuste, transparante én eerlijke samenleving. Jaja… Zware kost hè! Maar wel erg belangrijk! Alle VanThuys pindakazen worden met aandacht gemaakt en bevatten geen ellende. Geen toegevoegde suikers, geen palmolie en geen conserveringsmiddelen. Alleen droog geroosterde pinda’s en eventueel wat heerlijke kruiden of smaakmakers. VanThuys pindakaas, pindakaas zonder ellende!‘
– Boy Bouwmeester | Chef pindakaas

Spice it up
Verse sambals, sauzen en meer
Wij, Ruben en Stephanie maken alles zelf en uiteraard vers. Spice it up staat voor verse sambals, sauzen en meer.
Onze onderneming is ontstaan door onze liefde voor vers en pittig eten zonder toegevoegde smaak en kleurstoffen.
Al onze producten worden vers gemaakt!
Benieuwd naar wat wij in ons assortiment hebben?
Onze onderneming is ontstaan uit onze liefde voor vers en pittig eten. We wilden iets creëren dat niet alleen lekker is, maar ook puur en authentiek. Bij Spice it Up geloven we in de kracht van natuurlijke smaken. Daarom maken we alles zelf en vers, direct vanuit onze keuken naar uw tafel.

Roze Bunker
MISSIE FRUITSLAGERS
De fruitslagers van Roze Bunker gaan de plakkerige problemen uit de voedselindustrie te lijf met kilo´s puur fruit en verse kruiden. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem.
Waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, scheelt dit veel transportvolume van een gemiddeld frisdrankmerk. 1 fles Roze bunker staat gelijk aan 1 krat frisdrank! Dat scheelt opslag, heel veel sjouwwerk en bergen aan plastic.

Ijs van Co
Wij maken ijs vanaf 1938 en zijn trots te zijn verkozen tot het lekkerste ijs van Gelderland. We bereiden dagelijks vers vanille ijs voor de verkoop aan ons ijs-loket in Hoenderloo.
Jong en oud kunnen genieten van een heerlijk ijsje verkrijgbaar met diverse toppings met ook een aanrader onze heerlijke echte slagroom en aardbeien (in het seizoen) in een prachtige omgeving. Daarnaast kunnen wij u een glutenvrij, suiker vervangend (diabetici) en lactosevrij ijs aanbieden.

Iessel Cider
Wij maken cider van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De IESSEL ciderij is gevestigd bij De Oorsprong, centrum voor ambachtelijke streekproducten, in Schalkhaar.
Met onze ciders geven van nieuwe waarde aan oude fruitrassen uit de IJsselstreek. Het fruit komt uit bijna 100 verschillende particuliere hoogstamboomgaarden, stuk voor stuk unieke plaatsen vol biodiversiteit. Samen met onze appeldonateurs, verkooppunten en ciderliefhebbers dragen we zo bij aan het behoud van deze boomgaarden. En daarmee aan landschap en leefruimte voor dieren en planten.
We gebruiken oude appelrassen die je niet zult vinden in de supermarkt. Neem de Ananas Reinette, de Purpurroter Cousinot of de Present van Holland. Niet zomaar een appeltje, maar laatrijpe appels met een goede verhouding aan suikers, zuren en bitters om er een heerlijke friszure cider van te maken.
Na zorgvuldige selectie van het fruit vermalen en persen we de appels tot 100% puur vers appelsap. We vergisten het sap in vaten, wild of met toegevoegde gist. We hevelen tot de cider helder wordt. Onze cider rijpt minstens 6 maanden in het vat. We bottelen de cider en laten het nog eens twee maanden rijpen. En als het even kan nog veel langer. Eindelijk tijd om te proeven!

Blooss Coffee & Tea
Mogen we jou laten blozen? Althans…
We willen jou natuurlijk geen ongemakkelijk, maar juist een lekker gevoel bezorgen.
Een gevoel van warmte en gelukzaligheid.
Dat is namelijk wat er gebeurt als je proeft van onze producten
Hopelijk proef je dan iets van de passie die wij – Annelie Jansen en Martin Blokvoort – in het bedrijf stoppen. Het is ook de wijze waarop Blooss Coffee & Tea in 2015 is ontstaan. Opgericht door en voor de echte koffie- en theeliefhebbers. Wat we daarmee bedoelen? Nou, neem onze thee. Die is puurder dan puur. Geen kunstmatige ingrediënten en zonder toegevoegde suikers.
De echte theedrinker experimenteert graag met smaken en kan zijn hart ophalen bij Blooss. Met tachtig keuzemogelijkheden bieden wij een ruim aanbod aan losse thee. Met wereldse, eigentijdse en soms ook gedurfde smaakcombinaties. Mooi om te zien én een streling voor je smaakpapillen. We dagen je uit om iets te proberen dat je uit de comforTEAzone haalt!
Ook bij onze koffie draait het om beleving en smaaksensaties en daar willen we zelf graag zoveel mogelijk invloed op uitoefenen. En dat kan ook dankzij onze eigen branderij. In eigen huis hebben we dus vat op het proces van branden en krijgen we de beste smaak uit de boon. Maar, we gaan zelfs een stapje verder. Of misschien: een stapje terug…
Want, we reizen bij tijd en wijle ook naar de oorsprong van onze koffiebonen. In ons geval Ethiopië. We bezoeken de koffiefarms en zien daar met eigen ogen hoe het proces verloopt: van aanplant van jonge koffieplanten naar de oogst van bessen, de droogprocessen en het meten van de kwaliteit.
Deze prachtige samenwerking is een verrijking voor Blooss. En het heeft bij ons persoonlijk gezorgd voor een nieuwe kijk op de verhoudingen in de wereld. We zijn er daarom nog meer op gebrand om een bijdrage – hoe klein ook – te leveren aan een eerlijkere, duurzamere en dus betere wereld.

Huijskens & Hoven
Geboren en getogen op een agrarisch bedrijf, met melkvee en varkens, hebben wij, Tom en Miranda, wonend in Achterveld (UT), elkaar gevonden in een gezamenlijke passie: geiten! Het ondernemen is ons met de paplepel ingegoten en jaren zijn wij op zoek geweest naar de wijze waarop wij zelf boer kunnen zijn! Na in 2009 onze serieuze interesse te hebben getoond in een gangbaar geitenbedrijf starten wij in 2020 met ons zeer kleinschalige geitenbedrijf. Een passie werkelijkheid maken: we gaan ons eigen product vermarkten!
In 2011 zijn de eerste geitenmelkzeepbarren al gemaakt ter inspiratie en nu produceren wij zeep voor verkoop, met geitenmelk geproduceerd door onze eigen geiten. Een droom die voor ons uit komt! Want ondernemen in de agrarische sector is ons met de paplepel ingegoten. Het vermarkten van je eigen product, de marketing, de klantenbinding, maar vooral ook het werken met onze dieren is super!
Onze visie is om dieren op een natuurlijke manier te houden, de verzorging te geven wanneer ze dat nodig hebben en het eindproduct van begin tot eind proces te verwerken op de boerderij. Natuurlijk met onze Toggenburgers, een wat soberder ras, waarvan de productie wat lager ligt, maar de geit wat robuuster is. Wij kiezen ervoor dat onze geiten altijd toegang hebben tot weidegang en houden lammeren bij de geit totdat zij gespeend kunnen worden. Geïnspireerd door de natuur draaien we nu een pilot met kruidenrijk grasland en het gebruik van vaste mest.

Kwekerij de Eeuwhorst
Mijn naam is Annemarie van Eek en ik ben de eigenaar van Kwekerij Eeuwhorst. Samen met mijn man Gerrit zijn wij in 2012 gestart met onze kwekerij.
Door middel van kleine stekjes uit te planten en te laten groeien tot een volwaardig plant, struik of boom.
Dit o.a. met het nobele idee dat er meer groen komt in ons landschap en dat de bomen dicht bij huis verkrijgbaar zijn voor een redelijke prijs.
Ook ben ik sinds 2020 gestart met een pluktuin naast de kwekerij.
De groente, aardappelen, fruit en bloemen zijn onbespoten ( puur natuur).
Zo kunt u zelf uitzoeken wat u wilt hebben of een boeket plukken dat u mooi vind.
Voor ons is het genieten als iemand met een mooi boeket of een doos vol groente en een lach op het gezicht ons erf verlaat.

De Groenteweide
Dit zijn wij: Joël en Tessa Berger. We hebben beide al van jongs af aan een liefde voor planten en zelf groenten en fruit verbouwen. Joël had al een tijdje een moestuin. Een halfjaar nadat we elkaar leerden kennen, begonnen we ook bij Tessa's ouders een moestuin.
Nu, zeven jaar later, hebben we in onze eigen achtertuin in Vaassen een grote verscheidenheid aan planten. Joël probeert allerlei soorten planten te telen, van de welbekende aardbeien en komkommer tot de minder bekende oca en knolcapucien, alles met liefde voor de natuur.
Deze liefde voor planten, natuur en zelf eten verbouwen is uitgegroeid tot De Groenteweide. Een plek waar groenten worden verbouwd zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. In 2024 is daar De Groenteweide Bio aan toegevoegd, ons biologische bedrijf. Het is een droom die uit komt!
We genieten volop van alles wat onze Schepper gemaakt heeft, samen met onze vier kinderen.

Happy Soaps
Wij willen 100% plasticvrij en natuurlijke verzorging voor iedereen toegankelijk maken!
Wij, Marcel en Marco, zijn altijd verbaasd over de verpakking van verzorgingsproducten. Want wat u ook koopt - shampoo, douchegel of conditioner - u krijgt altijd een van die enorme plastic containers. Dit kan toch anders en beter worden gedaan?
Dit was het uitgangspunt om een betaalbaar en plasticvrij alternatief voor deze traditionele verzorgingsproducten te ontwikkelen. Onze producten moeten een alternatief bieden voor al die plastic verpakkingen, want er zweeft al 5 biljoen (!) stukjes plastic in onze prachtige zeeën en oceanen.

Bakker Bril
Sinds -tenminste- 1852 wordt er al brood gebakken in het pand Rijksstraatweg 24. En de bakkers met de achternaam Bril, die er de scepter zwaaiden zijn achtereenvolgend: Willem, Antonius, Gerhardus, Willen en Paul. En nu, in 2010 dient zich de zesde generatie aan Matthieu (23) en Lion (20), die samen met vader Paul werken. Bakker Wim Bril begon net voor de Tweede wereldoorlog als bakkersknecht in de zaak bij zijn vader Gerrit. Hij bedacht na de oorlog, toen er weer ruimte kwam voor wat luxe producten, de recepten van krentenbrood, de gevulde koeken en het speculaas en daarmee werd de bakkerij (wereld)beroemd. In 1957 trouwde hij met Annie Holterman, De ouders van Wim waren toen al overleden. Wim overleed op jonge leeftijd in 1986, ze hadden zes zoons gekregen.
Paul (48), die nooit bakker wilde worden, begon 24 jaar geleden: �Mijn vader was mijn leermeester en daarna heb ik het op mijn manier gedaan.� Die receptuur heeft Paul getracht vast te houden. Matthieu en Lion willen ook op hun manier de zaak runnen, met nieuwe vari�teiten, maar ook met behoud van het traditionele krentenbrood, speculaas en de gevulde koeken.

The Good Roll
Wij zijn The Good Roll, makers van 100% Europees gerecycled én bamboe toiletpapier. Onze missie is simpel: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van onze nettowinst bouwen we toiletten in Ghana.
The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 27.000 bomen gekapt voor de productie van papier.
Schokkende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: 100% boomvriendelijke toiletrollen, gemaakt van bamboe- of Europees gerecycled papier, waarmee we zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.
The Good Roll doneert ieder jaar 50% van de nettowinst aan het bouwen van toiletten in ontwikkelingslanden. Dit is de netto winst, dus de winst die overblijft nadat de gemaakte kosten (personeel, kantoor) in mindering zijn gebracht.

Golden BBQ
TEKST

Royal Daan
In 2009 is Royal Daan , destijds Royaltea, begonnen met het verzorgen van High Tea's op de Koninginnelaan in Apeldoorn.
Nu, meer dan 15 jaar later, maken we onze producten nog steeds met zorg en aandacht in onze kleine keuken en kunt U ook bij Prolokaal onze huisgemaakte Boterkoek, Shortbread en gebak kopen.

Citrus Sebastia
Al decennialang is het de norm dat citrusvruchten na de oogst worden behandeld met chemische stoffen. Het fruit wordt vervolgens langdurig opgeslagen voordat het op transport gaat. Alles om de houdbaarheid te verhogen. Dit gaat echter ten koste van de smaak, mens en milieu. Wij zijn van mening dat u, de consument, een beter product verdient.
Één vaste boerderij, consistente hoge kwaliteit
Ons fruit komt van de velden uit Burriana, in Valencia (Spanje). Wij werken samen met een Spaanse familie die al sinds de jaren 60 volledig gespecialiseerd is in citrusvruchten. De bomen staan op de beste grond en het gebied heeft een rijke historie. Voor een optimale versheid worden de clementines de dag voor transport geplukt en verpakt. GARANTIE: GEEN CHEMICALIËN NA DE OOGST, GEEN WASLAAG EN GEEN LANGDURIGE OPSLAG. SUPER VERS, GEZOND & PITLOOS FRUIT.

Braakhekke
In het Gelderse Harfsen wordt op
boerderij de Braakhekke op ambachtelijke wijze
soepen, stoofpotten en dressings gemaakt.
In samenwerking met onze zwager Jan, chefkok en leraar koksopleiding aan het ROC, hebben wij een assortiment soepen en stoofpotten gemaakt.
Het gebruikte rundvlees komt van onze eigen
brandrode runderen die op de malse graslanden
rondom de boerderij lopen.
Met liefde voor pure en zuivere
grondstoffen. Met zo min mogelijk E-nummers
en toevoegingen van suiker en zout.

Hartenenergie
Mijn naam is Bianca Geerenstein, holistisch therapeut en groot fan van alles wat met natuurlijke balans en welzijn te maken heeft. In mijn praktijk help ik mensen via trainingen, Reiki-cursussen, workshops en losse behandelingen om weer dichter bij zichzelf te komen. Geen zweverig gedoe, gewoon met beide benen
op de grond werken aan meer rust, energie en verbinding met jezelf.
De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Ik geloof dat alles wat we nodig hebben al om ons heen te vinden is. Daarom maak ik ook mijn eigen producten, met kruiden uit de berm en de pure etherische oliën van Young Living. Eén voor één cadeautjes voor je gezondheid! Een deel van deze producten kun je trouwens ook vinden bij Jeffrey (ProLokaal).
Nieuwsgierig? Kijk op www.Hartenergie.nl of neem contact op. Wie weet kan ik iets voor je betekenen!
Voel je welkom!

's Heeren Loo
Bakkerij Zonnehoeve / Bakkerij de oude school
's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland.
Dat doen we samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking.

Epe Bier Collectief
Tekst

Olicatessen
De ene olijfolie is de andere niet. En smaken verschillen. Maar een olie behoort niet zomaar tot de TOP 50 van de wereld. Dan doe je tóch iets goed in de ogen van de kenners.
Olicatessen biedt ECHTE KWALITEIT VAN BOEREN DIE 100% GOED BEZIG ZIJN. Geen verkooppraatjes, geen “familiebedrijf” dat olijven van een heel eiland opkoopt, geen flessen waarin 90% andere olie dan olijfolie zit…ja, dat gebeurt en dat mag wettelijk… Het boek Extra Virginity* van Tom Mueller geeft prachtig inzicht in de scrupuleuze fraude die velen toepassen in de slecht gecontroleerde olijfolie-wereld.

Met Pit
Eerlijk smaakt het langst!
Dat is waar wij in geloven. Zo zijn onze producten niet alleen zo lekker dankzij de goede kwaliteit, ze smaken ook net dat beetje beter.
Wij zijn fan van korte lijntjes en transparantie naar onze klanten. Het liefste doen wij zo veel mogelijk lokaal, en kijken pas verder wanneer dat niet mogelijk is. Ook betrekken we onze klanten graag bij de teelt. Door over ons verhaal en de teelten te vertellen hopen wij mensen niet alleen te enthousiasmeren maar ook nog wat te kunnen leren!
Al met al draagt dit lekkere product zo dus zijn steentje bij voor mens, aarde en dier! En neem nu nog maar eens zo’n handje vol.. Zeker weten dat het nu nog lekkerder smaakt!

. . . . . .
Tekst